Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /var/www/gyset.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
red orange yellow green blue pink

A HAUNTING IN IRELAND

november 30th, 2017

DRACULA

november 15th, 2017


 Draculas slot Vlad the Impaler inspirerede forfatteren Bram Stoker til at skrive historien om vampyren Grev Dracula. Vlad the Impaler var en sadistisk prins, der boede på Poenari-slottet på toppen af et bjerg i det sydlige Rumænieni 1400-tallet. Han nød efter sigende at torturere sine ofre, før de blev henrettet, og var heller ikke bleg for at slå børn ihjel.

Velkommen til gyset.dk

august 19th, 2017

EJER AF GYSET.DK

Bloggen handler om min passion inden for det paranomale,hjemsøgte steder,ikke bare i Danmark ,men også andre steder i verden.

slotte og borge er per definition altid hjemsøgte af en ofte modbydelig herremand/ dame, i døden må de således tage sin straf, og aldrig finde fred

Steder hvor afdødes sjæl der grundet, en ofte tragisk afslutning af livet,heller ikke kan finde fred. En afslutning så forfærdelig at deres sjæle er fanget til det sted de døde.

Der findes steder i verden,som sarte sjæle bør holde sig langt væk fra.Jeg har fundet frem til nogle af de mest skræmmende steder på jorden.

Til slut vil jeg sige, at som I jo nok har fundet ud af finder dette emne spændende.
Vil lige nævne at jeg hverken synsk eller i kontakt med disse sjæle.

ROSALIA LOMBARDO DEN LILLE TORNEROSE

august 6th, 2016

Hun har mange navne,den lille yndige ROSALIA LOMBARDO
Pigen i glas kisten, Tornerose,verdens smukkeste mumie.
Tusindvis af besøgende hvert år,strømmer til de sicilianske katakomberne kun for at se den lille døde pige.
Der er næsten gået 100 år, siden den lille Rosalia døde af lungebetændelse og fik sin plads i katakomberne
Trods de mange,ser det kun ud til at Rosalia sover.
Hendes lyse hår,der er sat med en sløjfe,ligger omkring hendes ansigt.
Det eneste tegn på at tiden er gået,er en oxiderende amulet af Jomfru Maria,hvilende på hendes bryst,og det tæppe hun ligger under.
Rosalia døde i 1920 af lungebetændelse kun 2 år gammel.

INDEMURET DANSK ADELSFRØKEN

juni 5th, 2016


INDEMURET
Celestine Mariann de Bayonne led den kranke skæbne at blive indemuret af sin egen far.
Ganske enkelt en forfærdelig tanke.Faderen slog ikke kun Celestine ihjel, men også hendes ufødte barn. Dette barn er nok årsagen til Celestine måtte dø en så forfærdelig død.
Det var under en restaurering på slottet man fandt hendes lig bag den nu nedbrudte mur,hun iført en natkjole og nathue.Der menes at jomfru Celestine blev muret inde omkring år 1550.

I dagens Danmark virker det fuldstændig absurd,at en far kan påfører egen datter en sådan pine,mon ikke han har kunnet høre hendes skrig ?
Dengang betød familiens ære alt,uanset omkostninger.

HELLTOWN USA

juni 4th, 2016

Helltown UsaOprindeligt var Helltown, som dækker over et område i Summit County, Ohio,
planlagt til at være nationalpark.Regeringen købte de lokale ud og satte dem ud af deres huse,men uvist af hvilken grund strandede planer.Så nu er det tætbevoksede skovlandskab fyldt med tillukkede, efterladte huse, hvor af flere er brændt ned
af det lokale brandvæsen under øvelser, hvilket ikke just føjer til hyggen i området.
Området er fyldt med legender – sande eller ej – om, hvilke grusomheder, der har fundet sted her.Eksempelvis for enden af den stejle Stanford Road, der ender blindt.
Det siges, at hvis man bliver hængende her for længe, risikerer man at møde en grusom skæbnem
med hjælp fra nogle af de mange skræmmende væsener, der holder til i skoven.Read more

CASTLE GHOST OF ENGLAND.

december 3rd, 2017

VIDEOEN ER IKKE LAVET AF MIG ,MEN FUNDET PÅ YOU TUBE
Tine

ENGLE PÅ KIRKEGÅRDE // SLIDESHOW

september 26th, 2017

DØD I 146 ÅR

september 24th, 2017

http://gyset.dk/2017/09/24/doed-146-aar/

SHORT HORROR MOVIES

september 7th, 2017

SELFIE FROM HELL

STORIES

POLSTERGEIST

august 11th, 2016

POLTERGEIST er et tysk ord, der betyder “støjende ånd.

Aktuel forskning tyder imidlertid, at poltergeist aktivitet kan have noget at gøre med spøgelser eller ånder. Da aktivitet synes at centrere omkring et individ, antages det, at den er forårsaget af underbevidstheden af den pågældende person. Især teenagere.
En Poltergeist bruger fysiske flytning af objekter, lys ektriske apparater der tænder og slukker af sig selv.

SPØGELSE ELLER GENFÆRD

juli 19th, 2016

Et genfærd og et spøgelse,er to forskellige fænomener.
Et spøgelse er en afdød,der ikke er kommet videre,som af en eller anden grund stadig opholder sig i blandt os.
Måske en voldsom død ! Måske noget den afdøde ikke fik gjort færdig.
Et genfærd derimod har ikke egen vilje,de er blot en slags gentagelser fra fortiden.
Celestine fra Dragsholm slot,der led den frygtelige skæbne,at blive indemuret af egen far,er et genfærd.

Pigen bliver set på de samme steder dag ind og dag ud,altså en gentagelse af en voldsom begivenhed.
Derfor er de selvfølgelig heller ikke bevidste om vores tilstedeværelse og eftersom de jo ikke er ånder eller sjæle, kan man heller ikke komme i kontakt med dem. Genfærd er på ingen måde farlige eller noget man behøver at være bange for.
Hvorfor disse gentagelse ? Ingen ved vist ikke rigtig hvorfor.

Mange klassiske spøgelses historier omhandler genfærd.

SPØGELSERNE PÅ ROSENHOLM SLOT

juli 12th, 2016

Spøgelser på Rosenholm Slot.
Smukt ser det ud,som det ligger omgivet af en dyb voldgrav.Rosenholm Slot er en herregård på Djursland.Hovedbygningen regnes blandt de prægtigste og mest maleriske danske herregårde.Den første ejer af slottet er en Hr Byrre Slaggel ca år 125
Spøgelser på Rosenholm Slot
Gennem de mere end 400 år slottet har bestået og huset mange generationer af skæbner, har det også været omgivet af sagn og gamle fortællinger om spøgerier.

En gammel spådom
Ifølge en spådom skal Rosenkrantz slægten aldrig uddø. Det blev forudsagt slottets stamfader, rigsråd Jørgen Rosenkrantz, at hvis han rejste sit slot i sumpen , hvor det nu står, ville hans slægt bestå til evig tid.
Gennem de mere end 400 år slottet har bestået og huset mange generationer af skæbner, har det også været omgivet af sagn og gamle fortællinger om spøgerier.
Gyldenstiernes værelse, der i gamle dage var Rosenholms stateligste gæsteværelse, har sit navn fordi Gyldenstiernerne, fra nabogodset Møllerup, boede her når de overnattede på Rosenholm. Dette værelse er også mest besøgt af spøgelser.
I gamle dage lagde man uønskede gæster i dette værelse og hvis det ikke var en Gyldenstierne, rejste de altid næste dag.

Den hvide dame
I Hans Henrik Rosenkrantz’ tid blev mange af stuerne på Rosenholm istandsat. Blandt dem var Tårnværelset, hvor man i forbindelse med renoveringen gjorde et grufuldt fund. Mod nord findes der i muren en gammel vinduesniche. Det tilmurede vindue kan stadig ses udefra. I forbindelse med renoveringen finder man ud af, at lukningen af vinduet var gjort temmelig lemfældigt, hvorfor det besluttedes at nedbryde den tilmuring, for derefter at mure den op igen. Det viste sig, at der i væggen gemte sig et smalt hulrum, som indeholdt et kvindeskelet.
Denne del af historien er faktisk ganske sandfærdig. Men hvem denne kvinde var, som kom så ulykkeligt af dage, vides ikke med sikkerhed. Men følgende sagn knytter sig derom.
Historien går ifølge traditionen tilbage til 1700-tallet. Historiens hovedtræk kendes også fra sagn på andre herregårde, man kan nærmest kalde den en klassiker. En datter af herremanden havde forelsket sig i forvalteren ovre på ladegården.
…og den hovedløse ridder
Denne lidenskab viste sig at være gensidig. Forbindelsen blev holdt skjult længe, men da adelsfrøkenen uheldigvis blev med barn, kunne faderen ikke undgå at opdage miseren. Han blev rasende og gjorde kort proces. Forvalteren skulle halshugges, men inden da skulle han slås til ridder, for man kunne ikke have en mand uden for rangen som fader til adelspigens barn. Herremanden ville selv forestå ridderslaget og ceremonien blev henlagt til slotsgården. Tre gange rørte herremanden forvalterens skulder med et stort tohåndssværd. Da forvalteren således nu var en vældig mand huggede herremanden resolut hovedet af ham. Pigen fik ikke en mildere skæbne. Hun blev levende indmuret i Tårnværelsets gamle vinduesniche, hvor hun led en grufuld død (dette var i denne tid en almindelig sanktion over for unge adelskvinder som havde haft utugtelig omgang med det modsatte køn).
Det fortælles, at pigen ved nattetide vender tilbage. Ved midnat begynder gobelinet på nordvæggen af blafre. Adelsfrøkenen træder ud af væggen og bevæger sig over mod døren til Den Hvide Gang. Midt på gangen møder hun den hovedløse ridder, forvalteren hun ikke kunne få.
Denne pige led samme skæbne som Celestine på Dragsholm slot
Meget lig den skæbne adelspigen Celestine led på Dragsholm slot.

Disse oplysninger er taget fra Rosenholms hjemmeside.

KIRKEGÅRD I NEW ORLEANS VIDEO

juni 29th, 2016

http://gyset.dk/2016/06/29/kirkegaard-new-orleans/KIRKEGÅRD I NEW ORLEANS

Åbnede i 1789, er dette den ældste kirkegård i New Orleans, som stadig eksisterer (den ældste er St. Peter Cemetery, som ikke eksisterer længere). Trods det er relativt lille størrelse, der er tusindvis af mennesker begravet her.

Her en kort video om stedet

VOERGARDS SPØGELSER.

juni 7th, 2016


Mange der har haft sin gang på Voergaard slot, er ikke i tvivl om at det spøger.
Spøgelset skulle efter sigende være adelsfruen Ingeborg Skell.
Ingeborg blev født 1545,hun voksede op,og blev en dygtig forretningskvinde.
Der er blevet fortalt gennem flere generationer at Ingeborg var det onde selv.
Hun klippede fingre af helt små børn, hvis de stjal fra kornmarkener,piskede folk til døde for sjov.
I kælderen lå fangehulet. En grusom en af slagsene.
Hullet er for lavt til at,fangen kan stå oprejst,og for småt til at personen kunne ligge ned.

DET HJEMSØGTE SKOTLAND

juni 1st, 2016

http://gyset.dk/2016/06/01/cowdor-skotland/

DET HJEMSØGTE SKOTLAND

Det er hævet over enhver tvivl, at Skotland er et af de mest hjemsøgte lande på jorden.Skotland har været igennem brutale krige, dødbringende plager og politisk uro.Trods dette står mange af slottene flot den dag i dag, mange bliver også brugt.Med et utal af kvartaler, statelige værelser, massive balsale, hemmelige hvælvinger og forbindelsesveje, er de skotske slotte er den perfekte boliger for spøgelser og ånder.Her er nogle af Skotlands uhyggelige og mest hjemsøgte slotte.

:SE DENNE FANTASTISKE DOKUMENTAR.SÅ BLIVER DET RET ÅBENTLYST,HVORFOR SKOTLAND ER ET AF DE MEST HJEMSØGTE STEDÉR I VERDEN.